Twee villa’s gebouwd in angelsaksische stijl

De bouwheer is eigenaar van een park van 5 hectaren in Waals Brabant, bezet door een oud groot landhuis opgetrokken in het begin van de 20ste eeuw.

In dat groot domein, prachtig gelegen naast een meer en een beek, hadden enkele leden van de familie reeds een woning opgetrokken. De bouwheer beslist zijn landhuis te verkopen, het domein te verkavelen en 2 nieuwe villa’s op te trekken, één voor zijn gezin en een ander voor zijn zus.

Beide woningen zijn ontworpen in een Angelsaksische stijl met vakwerken, tussenvakken met bepleistering, gebakken aarde, tegelpannen, guillotineramen…

Het gebouw zal volledig onderkelderd worden teneinde differentiële zettingen te vermijden en het ontwerp breidt zich uit op gelijkvloers en een dakverdieping.

De gevels zullen afgewerkt worden met een onderbouw in baksteen, bepleistering van het merk STO op thermische isolatie (polystireen – STO-Classic), gevelsteen in gebakken aarde “Boomse Recup” van Wienerberger module 50 en vakwerken in hout van massieve SIPO.

De daken zullen bedekt worden met dakpannen in gebakken aarde (Koramic 301 rustiek).

Het beschermd volume zal integraal geïsoleerd worden met diktes van 10 à 23cm. Ter hoogte van de houten roostering en de spanten met sectie 23cm zullen de tussenliggende holtes opgevuld worden met rotswol (Rockwook) en dampremmende lagen (Intello van Proclima).

De binnenruimten, behalve de slaapkamers, zullen opgewarmd worden met vloerverwarming met lage temperatuur en bevoorraad worden vanaf een lucht-water warmtepomp MITSUBISHI ELECTRIC van 12 KW (modèle PUHZ-HRP100 YHA Zuba-Dan). De slaapkamers zullen verwarmd worden met ventilo-convectoren van Mc Quay.

Elke woning zal geventileerd worden met een balansventilatie bestaande uit een warmteterugwinapparaat (HR Mural 600 Lemmens) waarbij tussen de afgevoerde en toegevoerde lucht warmteoverdracht plaats vindt.