Over architect Xavier Vanderlinden

Is geboren in een Gentse familie, studeerde architectuur op het Sint-Lucasinstituut en woonde verschillende jaren in het pittoreske Sint-Martens-Latem. Heel jong is hij begeesterd door de beklijvende meanders van de Leie die zijn gevoeligheid hebben aangescherpt.  De fascinerende aanpalende huizen van de Leie en van de Gentse eeuwenoude kaden  en diens herenhuizen wekken bij hem inspiratie op. Na zijn studies architectuur in de Arteveldestad specialiseert Xavier Vanderlinden zich in KU. Leuven. Begeesterd door verschillende stijlen ervaart de architect de Moorse stijl tijdens zijn 3-jarig verblijf in Marrakech. Na deze rijke ervaring vestigt hij zich definitief in Brussel. Elk verblijf, elke reis biedt hem de gelegenheid om architecturale elementen mee te pikken om die in nieuwe constructies, restauraties, uitbreidingen van huizen,  appartementsgebouwen of clubs, … aan te wenden.

Fijne intermenselijke relaties met een bouwheer die een project wenst te realiseren behagen hem en beschouwt hij als een hoeksteen voor het welslagen van een bouwproject.

Maar er is niet alleen de droom, de esthetiek, de empathie.

Architect Xavier Vanderlinden beheerst de verschillende bouwtechnieken uitstekend en leidt van het begin tot het einde de constructie van zijn gebouwen. Hij creëert, tekent, schrijft voor, berekent hoeveelheden, bepaalt en coördineert aannemers en  beheerst het financieel aspect. Zijn motto is : om te winnen moet je verdelen.

Delen :