Cocooning in Genval in een praktische woning

Voor een optimale bezonning was dat terrein heel geschikt, gelegen op het einde van een laan. Ze konden genieten van
–     een leefplaats met zonnestralen vanaf de ochtend tot en met de avond
–    een eetplaats met zon vanaf de middag tot en met de laatste zonneschijn
–    een terras zuid-westen georiënteerd
–    een slaapkamer van waaruit men van de zonsondergang kan genieten

De villa werd ontworpen in de axe zuid – noorden, met de diensten aan de noordkant, garage, wasplaats, hall, inkom enz…

Aan oost- en westerkant bevinden zich alle leefplaatsen. De hoofdinkom, hoog open aan de oosterkant geeft licht doorheen gans het gebouw, tot aan de ontbijttafel en de gangen op het verdiep.

De dualiteit ontbijthoek en eetplaats : kandidaat-bouwers laten zich meestal aantrekken door de sjieke eetplaats en vanachter de eethoek waar men dagelijks eet omwille van praktische overwegingen. Het resulteert in één plaats waar amper geleefd wordt. Hier werd de keuken verwerkt in een grote kast waardoor een visuele scheiding van de eetplaats, maar praktische continuïteit langsheen de zuidergevel. Elke plaats geeft uit op de terrassen.

Cocooning samen met de open haard : zonder vuur in een huis kun je minder sfeer binnenbrengen. Hier hebben we de open haard geplaatst tussen de twee hoge ramen en vanaf de lederen zetels geniet je aan de andere kant van de TV.

De loft slaapkamer – dressing – badkamer : op het verdiep heeft met de slaapkamer, dressing en badkamer overgebracht in één verhaal met doorlopende zicht naar de tuinkant. Zonder deuren. Zoals een echte suite. Op het einde met een bad van Starck.

De uitvoering van de bouw en de begeleiding van de werf : gemandateerd door de bouwheer beheert de architect de werf van begin tot het einde, hier, met twaalf verschillende ambachtslieden en na een globale overeenkomst met de kandidaat-bouwer waarin verwerkt de garantie van een maximale prijs en bouwtermijn.

Naarmate de evolutie van de werf, stort de bouwheer bedragen op een rekening speciaal geopend voor zijn werf. Vanaf deze rekening betaalt de architect de verschillende aannemers overeenkomstig de vooraf gemaakte afspraken.

Telkens de bouwheer het vraagt, maakt de architect verslag van de kosten en uitgevoerde betalingen.