Bouw van een villa in Watermaal-Bosvoorde

De bouwheer bezit een terrein dat gelegen is in een laan die vroeger uitgaf op de vijvers van Watermaal-Bosvoorde. In het begin van de 20e eeuw zijn hier verschillende buitenverblijven gebouwd. Dit was het ideale vakantieoord voor vissers en voor de stedelingen van Brussel.

De klanten houden van de typische stijl van Watermaal-Bosvoorde en ook van een architecturale stijl die aanleunt bij de eclectische stijl,  met Angelsaksische en Normandische elementen,  met loggia’s en balkons … Voor de grote loggia boven de bow-window in het salon,  dat eindigt met een terras onder het dak dat steunt op symmetrische consoles,  heeft de architect zich geïnspireerd op een Art Nouveu villa in Colmar.

Gezien de zwakke grondweerstand zal het gebouw gefundeerd worden op geschroefde grondpalen en het gebouw zal zich uitbreiden op verschillende verdiepingen.

De gevels zullen afgewerkt worden met baksteen, “Klampsteen Rood Grijs” de Niel (SVN), Agora Blanc Yvoire (Beerse) van Terca en vakwerken in hout van massieve SIPO.

De daken zullen bedekt worden met dakpannen in gebakken aarde : “Stormpan 44”,   “rustiek” van Pottelberg (Koramic).