Renovatie en uitbreiding van een tennisclub aan Limelette

Onze tenniskampioen Justine Henin kocht in 2005 het tennisclub La palestre in Limelette dicht bij Ottignies. Zij wou het gebouw grondig renoveren en uitbreiden.

La_Palestre_avant_travaux

Zij besliste ook om verschillende tennisterreinen te overkappen met een lichte structuur bestaande uit portiekspanten en lichtdoorlatende zeildoeken. Deze bouwwerken werden toegewezen aan Veldemangroup.

Een ander even belangrijke ingreep was de wijziging van de interne circulatie, van de inkom et het uitzicht van de club aan de straatkant. Vroeger verliep het binnenkomen via een vrij gesloten langsgevel met weinig ramen en sombere baksteenkleur (zie foto in bijlage). Deze ingang was weinig aantrekkelijk.

Hierom werd er een nieuw volume bijgebouwd aan de voorkant bestaande uit binnentrappen, onthaal, en een lift. Deze bijbouw werd een puntgevel met heldere kleuren, geschilderde spantwerken en vele ramen en met een stevige onderbouw in blauwe hardsteen, een beetje met het archetype van de Academie.

Bovendien werden er binnenin vele renovatiewerken verricht rondom en een gloednieuw restaurant, brasserie, en nieuwe congreszalen werden ingericht. Ook werden de sanitaire delen gerenoveerd.